”Szebb jövőt” kívánt Liszkay Gábor, a Napi Gazdaság új tulajdonosa a szerkesztőségnek az első értekezlet végén, mondta a lapnál dolgozó, neve elhallgatását kérő újságíró. A Magyar Nemzet volt főszerkesztője, Liszkay Gábor és népes kísérete hétfő délelőtt 11-kor rajtaütésszerűen szállta meg a lap óbudai szerkesztőségét.

 Liszkayék megindulnak a szerkesztőségbe

A munkatársakat pénteken értesítették, hogy hétfőn lesz a hatalomátvétel, de a vezető olvasószerkesztő csak az impresszumból tudta meg, hogy már nem vezető olvasószerkesztő. Így járt az Álláspont rovat vezetője is, sőt a rovat teljesen megszűnik. „Rémisztő volt” - mondta az újságíró. 

Szalay-Bobrovniczky Kristóf, a Századvég tulajdonosa kísérte be csoportot, és közölte, hogy Liszkay Gábor barátjának adta el a Napi Gazdaság 100 százalékos tulajdonjogát. Az új főnök bemutatta vezetőit, köztük Csermey Pétert, Gajdics Ottót és Élő Gábort. Az újság a jövőben politikai napilap lesz, már az első héten belekerül két oldal belpolitika. A teljes váltás nyár végére zajlik majd le. A gazdaságnak jövőben is minimum 4 oldal jut. 

Az is kiderült, hogy nem lesz semmi abból a századvéges gazdasági portálból, ami felszívta volna a Napi Gazdaságtól kirakott embereket.