A menekültválság miatt a tervezettnél előbb indította blogját Torgyán Jószef, és rögtön a migráns cunamit kezdte elemezni. Az Orbán-kormány egykori agrárminisztere a Sztárkilkk.hu-n tette közzé első blogposztját, melynek már a felvezetése is sokatmondó: "Az Európát elárasztó migráns hullám nem lehet véletlen!"

Torgyán József azért nem vonta kétségbe: el lehet hinni, hogy a migráns tömegek spontán indultak meg, pénzzé téve mindenüket, ám ez "sántító lólábú magyarázat" Torgyán szerint, aminek elfogadásához az övénél sokkal naivabb lélekre van szükség. Az expolitikus a poszt közepe táján el is árulta, kinek állhat érdekében a szerinte szervezett migráns cunami: ez egy "olyan erő, olyan erő, melynek érdekében áll az Európai Unió és jelesül Németország gyengítése, sőt megroppantása." Noha megítélése szerint az Európát sújtó migráció kezelésére csak rossz és még rosszabb megoldás van, Torgyán szerint "a magyar kormány ebben a helyzetben jól tette, hogy kerítéssel (is) igyekszik megvédeni határainkat", aki pedig ezért támadja Orbán Viktort és kormányát az az ő szemében hazaáruló.

Meg is nevez egyet: „A hazaárulással nevesítve az a baloldali-globalizátor-ultra-liberális nemzetrontó erő vádolható, melynek legfőbb képviselője Gyurcsány Ferenc, Magyarország volt kormányfője.” A volt miniszter végül azzal zárta blogposztját: "Magyarország a magyaroké! Ezért azt meg kell védenünk mindenkivel szemben! Aki ezzel szembeszegül, elköveti a hazaárulás bűntettét!"