Kényszerleszállást hajtott végre szerda délelőtt egy magyar Gripen Kecskemétnél. A gép a hasára érkezett meg, mert gondjai voltak a futóművel. A pilóta katapultált. Eddig a hír.

A Honvédelmi Minisztérium példás gyorsasággal sajtótájékoztatót hívott össze 12 órára. Szaladtunk, hiszen az értesítés valamivel 11 óra után érkezett. Ezzel semmi gond sincs, hiszen rendkívüli eseményről volt szó. A tájékoztató azonban késett. Az újságírók a HM épületében arról pusmogtak, miközben várakoztak, hogy azért volt a csúszás, mert a királyi televízió híradója csak fél 1 után kapcsolt a helyszínre és ezt mindenképpen meg kellett várni. Az M1 azért volt igazán furcsa, mert 12 órakor a műsorvezető először a Honvédelmi Minisztériumot akarta kapcsolni, de hirtelen a kecskeméti tudósítójukat szólította. Utána jött még majd 25 perc híradó.

Így nyugodtan elmondhatjuk, hogy az állami televízió akkora hatalom, hogy egy ilyen rendkívüli hír is "sorban áll", a magas rangú katonákról már nem is beszélve. A nézők? Jó kérdés. Nekik akkor van 12 óra, amikor azt az M1 mondja. (Bocs Havas Henrik)

A sajtótájékoztató 12.40-kor, az M1 élő bejelentkezése után elkezdődött.